Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
30/11/2018

ESTRENEM BLOG!

Us donem la benvinguda al nou blog del Park Güell. Un espai on compartirem notícies, curiositats, experiències i informacions.

El nostre objectiu és crear complicitat i interacció perquè ens ajudeu a difondre i donar a conèixer el nostre patrimoni cultural.

Per començar, un petit resum sobre els orígens del Park Güell:

Eusebi Güell, industrial i financer barceloní, va encarregar a Gaudí el projecte d’una zona residencial per a famílies benestants a una gran finca que havia adquirit a la zona coneguda popularment com la Muntanya Pelada en un entorn saludable i amb vistes esplèndides del mar i de la ciutat de Barcelona.

A la urbanització es preveien seixanta parcel·les de forma triangular connectades amb una xarxa de camins, viaductes i escales que salvaven la complexa orografia del terreny.

Les condicions de construcció eren molt restrictives: les edificacions només es podien dedicar a usos residencials i com a màxim podien ocupar una sisena part de la parcel·la. Güell volia recrear els selectius condominis britànics i, per això, el va anomenar Park Güell, en anglès.

Les obres van començar l’any 1900 i van avançar a bon ritme però les estrictes condicions d’adquisició i arranjament de les parcel·les i la manca d’un transport adequat, van fer inviable el projecte i l’any 1914 les obres es van paralitzar.

En morir Eusebi Güell, els hereus van oferir el parc a l’Ajuntament de Barcelona que va decidir adquirir-lo l’any 1922. Quatre anys més tard, l’any 1926, es va obrir com a parc públic.

L’any 1984 va ser declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO.

 

 
 
Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari