Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
05/11/2014

2,3 milions de visitants en el 1r any de regulació de la Zona Monumental

» L’ordenació ha reduït substancialment el nombre de 9 milions de turistes, ha permès avançar en l’objectiu de resoldre els reptes de sostenibilitat i massificació de l’espai i millorant l’experiència de visitants i veïns

» 123.760 veïns han passat per la Zona Monumental, el 5,6% de les persones que hi passen diàriament

» Llatinoamericans i europeus són els principals visitants del Park, que presenta una ocupació del 68,33 del seu aforament

En el primer aniversari de la regulació de la Zona Monumental, el Park Güell presenta un balanç positiu en l’assoliment dels objectius marcats a l’inici de la nova ordenació, el 25 d’octubre de 2013.  S’ha racionalitzat l’afluència de públic i s’ha reduït la massificació, acollint a poc més de 2 milions de visitants durant el primer any de regulació; una reducció considerable 9 milions que hi va haver l’any anterior a la regulació de l’espai, arribant a la xifra inassolible de 1.200 persones simultàniament en un quart d’hora.

El model de regulació, que només afecta el 7,9% de la superfície total del Park, ha permès avançar en l’objectiu de resoldre els reptes de sostenibilitat de l’espai i de massificació i ha millorat l’experiència dels visitants, tenint en compte les diferents sensibilitats, la multiplicitat d’usos del Park i la singularitat d’un espai excepcional. En aquest sentit s’ha desplegat un pla global d’actuacions per millorar la conservació del Park Güell en el seu conjunt i l’entorn.

Perfil del visitant

Des de l’inici de la regulació, fins a 30 de setembre,  la Zona Monumental del Park Güell ha rebut 2.377.920 visitants, el que ha equilibrat i racionalitzat l’afluència de públic en comparació als 9 milions de visitants que el Park Güell va assumir durant el 2012. El total de visitants suposa una ocupació del 68,33 sobre l’aforament total del Park. El 20,42% dels qui visiten el Park Güell ho fan mitjançant les visites en grup, i un 4,85% són visitants gratuïts (titulars targeta rosa, escoles i Gaudir+BCN i  nens de 0-6 anys). 

L’origen dels visitants es reparteix de la següent manera:

Els visitants provinents de Catalunya, sense comptabilitzar els veïns de la zona, representen un 0,51%, mentre que hi ha un 6% de visitants provinents de la resta de l’Estat Espanyol. Pel que fa a Europa, un 20,74% provenen de països de la Unió i un 2,67% de la resta de països, excloent-hi Rússia, que representa un 7,48% del total de visitants. De l’altra banda de l’Atlàntic, el Park Güell rep un 29,71% de visitant de l’Amèrica Llatina, mentre que el 9,34% provenen dels Estats Units i un 8,82% del Canadà. El 14,73% restant correspon a turistes d’altres parts del món. 

L’app del Park Güell s’ha consolidat com la cinquena aplicació municipal més popular  amb 47.726 descàrregues fins al mes de setembre. L’aplicació, que permet una completa vista guiada per la Zona Monumental, està disponible en 7 idiomes. La versió anglesa és la més descarregada amb 23.877 usuaris, el 50% del total. El sistema operatiu emprat és, majoritàriament, l’IOS, que suposa el 67% de les descàrregues. 

Addicionalment, 123.760 veïns han passat per la Zona Monumental  (el 5,6% de les persones que passen diàriament pel Park Güell). Són els habitants dels barris del Carmel, El Coll, Vallcarca-Penitents, La Salut i Can Baró, que tenen accés lliure i gratuït a través d’un carnet, que han sol·licitat 38.111 persones, així com els membres de la comunitat escolar a qui s’han expedit 8.386 carnets entre escolars i persones autoritzades dels centres educatius de l’entorn del Park.

Per la seva banda, el registre Gaudir + BCN ha permet l’accés gratuït al Park a 3.582 persones, una mitjana de 10,5 persones al dia.

Durant el curs 2013-14, 65.104 nens i nenes de 1.502 escoles van visitar la Zona Monumental adherint-se al programa “El Park Güell i les escoles”, que vol garantir i fomentar la visita cultural a un espai tan emblemàtic com el Park. Un 22% de les escoles eren de la ciutat de Barcelona i el 87,2% va optar per una visita gratuïta, mentre que la resta va preferir una visita amb acompanyament a preu reduït. Pel curs proper, ja s’han rebut 483 sol•licituds amb 22.352 visitants, un 32% del total de l’any passat, el que suposa un increment significatiu en aquest aspecte.

L’horari d’obertura de la Zona Monumental del Park Güell és de 8:30 del matí fins a les 18h a la tardor i l’hivern, i varia la resta de l’any en funció de les hores d’il·luminació solar. Així, de l’1 de maig al 14 de setembre l’horari és de 8h a 21h; i entre el 24 de març i el 30 d’abril i entre el 15 de setembre i el 26 d’octubre el Park està obert de 8h a 20h.

 
 
Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari