Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
21/11/2017

Actualització de les obres de la Plaça de la Natura

La Plaça de la Natura (o Teatre Grec) es troba actualment en fase de restauració per tal de millorar el sistema de drenatge de les aigües pluvials i la impermeabilització del sostre de la Sala Hipòstila.

Vídeo: Així evolucionen les obres de millora a l'Eix Monumental

Les obres de la Plaça de la Natura requereixen el tancament parcial d’una part de la seva superfície, així com el tancament temporal d’una part de la Sala Hipòstila, per tal de poder executar correctament els treballs de reparació, ja que les voltes soterrades dins la Plaça tenen afectació també des de la Sala Hipòstila, on se sustenten.

Observació de les voltes des de la Plaça de la Natura

Els accessos habituals dels visitants no queden afectats, malgrat que hi ha una part de la Plaça de la Natura que no és visitable (part dreta). El tancament s’ha fet longitudinalment per tal que es pugui seguir gaudint de les vistes sobre la ciutat i de l’observació en detall del banc ondulat. 

Us convidem a descobrir les voltes de la Sala Hipòstila, que habitualment no es poden veure per la part superior i que, amb motiu de les obres, ara es poden observar des dels espais oberts als visitants.

Un cop finalitzades les obres i impermeabilitzada la plaça, les voltes quedaran cobertes de nou per la part superior.

La Plaça de la Natura és l’única gran extensió  lliure i plana del Park Güell. La plaça es constitueix en un gran mirador sobre la ciutat, delimitat pel banc sinuós recobert de trencadís.

Gaudí la va projectar perquè quedés sustentada parcialment sobre el terreny i alhora sobre un conjunt de columnes que formen la Sala Hipòstila (o Mercat). Té una superfície de gairebé 3.000 m2 de sauló, un material que filtra l’aigua de la pluja, la recull a través del  sistema de drenatge que la condueix fins a l’interior de les columnes i l’aboca dins la cisterna construïda sota la Sala Hipòstila. D’aquesta manera, l’aigua de pluja era aprofitada i reutilitzada per regar el parc. Actualment aquest sistema de drenatge no funcionava i era necessari reparar-lo per evitar-ne el deteriorament.

Aquestes actuacions de millora s’allargaran fins a finals d’estiu de 2018 i queden emmarcades en el Pla d’Obres en el Patrimoni Arquitectònic, Patrimoni Natural i entorns del Park Güell, a partir de l’encàrrec de la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona. En concret s’ha donat llum verda a deu projectes, que formen part dels que gestiona B:SM per encàrrec de l’Ajuntament dins del marc de la regulació d’accés al recinte, i que s’impulsen conjuntament amb l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i els Districtes de Gràcia i Horta-Guinardó. En total, aquest paquet global disposa d’una aportació de 10,6 milions d’euros.

 

Notícies relacionades:

13/07/2017 - Comencen les obres de la Plaça de la Natura

 
 
Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari