Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
03/05/2018

Evolució de les obres de la Plaça de la Natura

Amb motiu de les obres de millora del sistema de drenatge de les aigües pluvials i la impermeabilització del sostre de la Sala Hipòstila, i per poder executar correctament els treballs de restauració, l’accés a la Plaça de la Natura i a la pròpia Sala Hipòstila ha quedat parcialment limitat.

Els accessos habituals dels visitants no han quedat afectats, i per tal d’evitar molèsties, el tancament de la Plaça de la Natura s’ha fet de manera longitudinal, d’aquesta manera es pot seguir gaudint de les vistes sobre la ciutat i de l’observació del banc ondulat de Gaudí.

Observació d’elements únics

Les obres de restauració permeten, no obstant, gaudir d’una vista que habitualment no es pot veure, i us convidem a descobrir la part superior de les voltes de la Sala Hipòstila, que quedaran cobertes de nou una vegada finalitzin els treballs d’impermeabilització del sostre.

Reaprofitament de l’aigua de la pluja

La Plaça de la Natura consta d’una superfície de gairebé 3.000 m2 de sauló, un material que filtra l’aigua de la pluja, i a través del sistema de drenatge la condueix a l’interior de les columnes de la Sala Hipòstila i, finalment, l’aboca a la cisterna que hi ha construïda a sota. D’aquesta manera l’aigua s’aprofitava per regar el Park. Les obres que s’estan realitzant eren necessàries per reparar el sistema de drenatge i evitar el seu deteriorament.

Aquestes actuacions de millora queden emmarcades en el Pla d’Obres en el Patrimoni Arquitectònic, Patrimoni Natural i entorns del Park Güell, a partir de l’encàrrec de la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, i està previst que s’allarguin fins a finals d’estiu del 2018.

A banda d’aquestes tasques de restauració, s’ha donat llum a 10 projectes, gestionats B:SM per encàrrec de l’Ajuntament dins del marc de la regulació d’accés al recinte, i que s’impulsen conjuntament amb l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i els Districtes de Gràcia i Horta-Guinardó. En total, aquest paquet global disposa d’una aportació de 10,6 milions d’euros.

 
 
Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari