Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
08/08/2016

Restaurats els medallons de la Sala Hipòstila

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat els treballs de consolidació estructural i restauració dels medallons dels quatre Sols de la Sala Hipòstila, obra de Josep Maria Jujol, col·laborador de Gaudí. Aquests medallons, representació de les quatre estacions de l’any, s’havien mantingut tapats des del 2013, quan uns despreniments van provocar una actuació d’urgència per protegir-los i garantir la seguretat dels visitants.

 

L’empresa B:SM (Barcelona Serveis Municipals S.A.), sota la supervisió del Departament de Patrimoni Arquitectònic Històric i Artístic, ha estat l’encarregada d’aquest projecte, durant el qual l’equip de restauradors ha extret el revestiment de trencadís de vidre original dels medallons, i l’ha subdividit en 24 fragments. S’han realitzat treballs estructurals, de neteja i d’adequació, gràcies als quals s’ha pogut descobrir la gran quantitat de materials que Jujol va fer servir per la seva creació: peus de copes, servidores de vidre tallat, taps d’ampolles de licor o ampolletes de perfum, entre d’altres.

 

Una vegada finalitzats els treballs, realitzats amb materials prèviament validats pel Laboratori de Materials de La Universitat Politècnica de Catalunya, aquests fragments s’han tornat a col·locar en la localització exacta de la qual s’havien extret. D’aquesta manera s’han recuperat els diferents jocs de llums i colors que es reflecteixen a la Sala Hipòstila segons l’hora del dia.

 

Aquest projecte s’emmarca dins d’un conjunt d’actuacions de manteniment i millora que Barcelona de Serveis Municipals S.A., per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, està portant a terme tant al Park Güell com a l’entorn.

 
 
Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari