Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
17/08/2018

Segona fase de les obres de la Plaça de la Natura

La Plaça de la Natura (o Teatre Grec) es troba actualment en fase de restauració per tal de millorar el sistema de drenatge de les aigües pluvials i la impermeabilització del sostre de la Sala Hipòstila.

Les obres de la Plaça de la Natura requereixen el tancament parcial d’una part de la seva superfície, així com el tancament temporal d’una part de la Sala Hipòstila, per tal de poder executar correctament els treballs de reparació, ja que les voltes soterrades dins la Plaça tenen afectació també des de la Sala Hipòstila, on se sustenten.

Al mes d’agost es durà a terme el canvi de secció longitudinal afectat per les obres, un cop executats els treballs d’impermeabilització i drenatge a la part dreta de la plaça.

Es reobre, per tant, la banda dreta de la plaça, on es pot observar el meravellós banc ondulat i des d’on s’obté una panoràmica excepcional de la ciutat, mentre la part esquerra estarà tancada per obres. Els accessos habituals dels visitants no es veuran afectats i s’habilitarà un pas especial per a persones amb mobilitat reduïda.

Observació de les voltes des de la Plaça de la Natura

Un altre cop estaran a la vista les voltes de la Sala Hipòstila, una ocasió única per la observació d’aquest element que, finalitzades les obres i impermeabilitzada la plaça, no es podrà tornar a veure.

La Plaça de la Natura és l’única gran extensió  lliure i plana del Park Güell. La plaça es constitueix en un gran mirador sobre la ciutat, delimitat pel banc sinuós recobert de trencadís.

Gaudí la va projectar perquè quedés sustentada parcialment sobre el terreny i alhora sobre un conjunt de columnes que formen la Sala Hipòstila (o Mercat). Té una superfície de gairebé 3.000 m2 de sauló, un material que filtra l’aigua de la pluja, la recull a través del  sistema de drenatge que la condueix fins a l’interior de les columnes i l’aboca dins la cisterna construïda sota la Sala Hipòstila. D’aquesta manera, l’aigua de pluja era aprofitada i reutilitzada per regar el parc. Actualment aquest sistema de drenatge no funcionava i era necessari reparar-lo per evitar-ne el deteriorament.

Aquestes actuacions de millora s’allargaran fins a finals d’any i queden emmarcades en el Pla d’Obres en el Patrimoni Arquitectònic, Patrimoni Natural i entorns del Park Güell, a partir de l’encàrrec de la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona. En concret s’ha donat llum verda a deu projectes, que formen part dels que gestiona B:SM per encàrrec de l’Ajuntament dins del marc de la regulació d’accés al recinte, i que s’impulsen conjuntament amb l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i els Districtes de Gràcia i Horta-Guinardó. En total, aquest paquet global disposa d’una aportació de 10,6 milions d’euros.

 
 
Foursquare
Trip Advisor
Google+
Facebook
RSS
Instagram
Pinterest
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari